Kontrola varaždinske policije otkrila tehnički neispravne autobuse

Objavljeno: 30.07.2014. 18:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijska uprava varaždinska provela je ciljanu akciju pojačanog nadzora prometa, usklađenu s akcijama Europske unije za 2014. godinu.

Akcija se odnosila na nadzor teretnih automobila i autobusa na području Policijske uprave varaždinske. Od 21. do 27. srpnja policijski službenici su pojačano postupali u suradnji sa Službom inspekcije cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U kontroli prometa u navedenom periodu kontrolirano je dvadeset autobusa, od kojih su dva autobusa bila u prekršaju. Utvrđeno je da je jedan autobus bio u Prekršaju tehničke ispravnosti, a jedan je imao Zabranu daljnjeg sudjelovanja vozila u prometu (teža tehnička neispravnost koja trenutno nije otklonjiva na mjestu prekršaja). Kod jednog autobusa je utvrđen i prekršaj Prekoračenja brzine.

Policija je također izvijestila kako je od 27. do 28. srpnja nepoznati počinitelj u Makojišću Gornjem provalio u dva zaštitna ormarića vlasništvo poduzeća za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta, kojem je sjedište u Zagrebu. Pritom je otuđio dva ciklička akumulatora za solarne namjene, a materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom protekla dvadeset i četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira u Varaždinu.

Komentari