obavijest dorh-a

KORUMPIRANA RAVNATELJICA Osumnjičena za potkradanje udruge u Ivancu ide na sud

Objavljeno: 03.01.2018. 09:10

Zadnja izmjena: 03.01.2018. 09:11

Foto: Ilustracija

Još smo prije 3 mjeseca izvijestili da je policija uhitila i istražila 46-godišnju djelatnicu - a jedno vrijeme i ravnateljice - jedne udruge u Ivancu zbog pronevjere, kako se tada navodilo, 272 tisuća kuna, koje je podizala karticom udruge.

>> 46-godišnja referentica opelješila humanitarnu udrugu iz Ivanca za 272 tisuće kuna

Sada ta priča dobiva i sudski nastavak. Kako je izvijestio DORH, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv korumpirane ravnateljice. Razlog je - pravnim rječnikom izrečeno - počinjenje kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju  i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. 

S računa udruge u vlastiti džep

Podsjetimo, ona je u razdoblju od studenog 2011. do ožujka 2017. karticom žiro računa koja joj je bila povjerena podizala novac na bankomatima i šalterima. Taj je novac nakon toga sprovodila kroz blagajnu podružnice, na način što je isti najprije uplatila u blagajnu o čemu je sastavila uplatnicu, nakon čega je tako uplaćene novčane iznose isplaćivala sebi, pribavljajući si protupravnu imovinsku korist. Da bi to prikrila, o navedenim isplatama sastavljala isplatnice na koje je unosila neistinite podatke o primatelju, navodeći da je to jedan obrt.

Te je isplate potom pravdala krivotvorivši račune spomenutog obrta, koje je račune, svjesna protupravnosti svojih djela, ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis te pečatila pečatom ustanove kojim je ovjeravala svu navedenu dokumentaciju, nakon čega je taj lažni podatak o plaćanju prema obrtu, unosila i u blagajnički izvještaj ustanove. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Komentari