ŠOK U MEĐIMURJU

Video - Uhićen je međimurski župan Matija Posavec. Ovo su posljednje informacije

Objavljeno: 10.09.2021. 13:07

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 15:43

U velikoj akciji policije i USKOK-a jutros je uhićen međimurski župan Matija Posavec. U Hrvatski sabor stigao je i zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem SDP-ovom gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču.

Večernji list razgovarao je s njegovim ocem.

  • Istraga obuhvaća šestoricu, piše Jutarnji. Istragom je, kako navode, obuhvaćeno ukupno šestero ljudi, a među njima je i SDP-ov zastupnik Stjepan Kovač. Navodno se, navode, radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela - od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem pa do primanja mita. 
  • Posavec je uhićen rano ujutro, doznaje Jutarnji. Posavca su uhitili rano ujutro kada se spremao na posao te su započeli pretragu njegovog doma. Njegov zamjenik Josip Grivec rekao je za 24sata kako "ne zna ništa o tome osim što je pročitao u medijima te da se nada da se radi o grešci".
  • Posavec navodno snimljen da je uzeo 10.000 kuna mita. Posavec je, kako navode u 24sata, navodno snimljen u svom uredu kako je uzeo 10.000 kuna mita za zapošljavanje Josipa Kobala u Županijskim cestama.
  • Kovač je, tvrdi se, "lažirao prijetnje smrću." Jutarnji, naime, piše kako je Kovač je navodno u dogovoru s nekoliko osoba izmislio prijetnje smrću i to predao na policiju kako bi se došlo do informacije tko je vlasnik internetske stranice ''stjepankotac.icu'' koju je otvorila nepoznata osoba i čiji je sadržaj Kovač smatrao klevetničkim.

Komentari