Krađe u V. Toplicama i Varaždinu, policija poziva na oprez

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.09.2013. 16:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je 8. rujna u noćnim satima, u Varaždinskim Toplicama, provalio u spremnik radnog stroja vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Varaždinu.

Tom je prilikom otuđio stotinjak litara dizel goriva, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe.

Jučer, 11. rujna oko 11:30 sati, u ulici Tita Brezovačkog u Varaždinu, nepoznati je počinitelj ušao u kuću vlasništvo 65-godišnjakinje, za vrijeme dok se vlasnica nalazila u podrumskom dijelu kuće, te otuđio zlatni nakit.

Materijalna se šteta procjenjuje na preko deset tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Vezano uz navedeno, policija upućuje apel građanima da uz poduzimanje standardnih mjera samozaštite od kaznenih djela krađa i teških krađa iz domova, obrate posebnu pozornost na sumnjive osobe i vozila koji se kreću u njihovom mjestu stanovanja i blizini njihovih domova, posebice ako se radi o osobama koje prose ili prodaju razne stvari od kuće do kuće.

U slučaju zamjećivanja takvih osoba i vozila građanima se sajetuje da pokušaju upamtiti što više pojedinosti o osobama i vozilima kojima se služe, a sve uočeno dojave Policijskoj upravi varaždinskoj na broj 192.

Komentari