Kradljivci bicikala na vrhuncu: U jednom danu ukrali ih čak šest

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 16.12.2014. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Na području Međimurske županije vrlo aktivni su bili kradljivci bicikala, a u ponedjeljak ih je ukradeno čak šest...

Bicikl je ukraden u Kotoribi u blizini trgovine u Kolodvorskoj ulici, a prijevozno sredstvo u vlasništvu 56-godišnjakinje bilo je nezaključano. Nezaključan je bio bicikl i u vlasništvu 44-godišnjaka, a nepoznati počnitelj otuđio ga je kod ambulante u Donjem Vidovcu. Iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Slavka Kolara u Čakovcu drsko je ukraden također nezaključani bicikl.

Preostala tri bicikla bila su zaključana, a sva tri ukradena su u Čakovcu.  Jedan kod dječjeg vrtića u Vukovarskoj ulici u vlasništvu 49-godišnjakinje, drugi ispred škole u Ulici Ivana pl. Zajca u vlasništvu 49-godišnjaka te treći ispred škole u Ulici Vladimira Nazora u vlasništvu 44-godišnjaka.

Bicikl je česta meta kradljivaca, a PU međimurska ističe samozaštitne mjere za spriječavanje krađe.

- Kada kupujete novi bicikl, ispunite evidencijski list za bicikle kojeg ćete dobiti od prodavača ili u Policijskoj upravi međimurskoj. Ispunjeni evidencijski list predajte u Policijskoj upravi međimurskoj gdje ćete dobiti evidencijsku naljepnicu evidentiran koju ćete nalijepiti na vidljivom mjestu na Vašem biciklu. Stavite zaštitni lanac na bicikl i ne zaboravite ga zaključati kad ga ostavljate bez nadzora, čak ni kad ga ostavljate u zajedničkim prostorijama zgrade ili sličnim mjestima. Ostavljajte bicikl na vidljivim i osvijetljenim mjestima. Ne kupujte bicikle od nepoznatih osoba, bez dokumentacije i sumnjive cijene. Dokumente i druge vrijednosti ne ostavljajte u torbicama na biciklu - ističu iz PU međimurske.

Komentari