Kradu se kosilice, prsluci za jet-ski, ali i košnice s pčelama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.03.2014. 16:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Međimurska je policija izvijestila o više krađa koje su se proteklih dana dogodile na području Međimurja.

U vremenskom razdoblju od 17. do 28. ožujka, u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u štagalj gdje je ukrao nekoliko motornih kosilica. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 26. do 30. ožujka, u Gornjem Kuršancu, na obali jezera u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj provalio je u kamp kućicu vlasništvo muškarca iz Macinca, gdje je ukrao televizor, kućno kino, prsluke za jet-ski i razna alkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 30. ožujka u vremenu od 17 do 19 sati u Šenkovcu, u Ulici Augusta Šenoe, nepoznati počinitelj provalio je obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 27. do 29. ožujka, u poljskom predjelu zvanom "Varjadov" nedaleko mjesta Kotoribe, nepoznati počinitelj ukrao je više komada košnica s pčelama, vlasništvo muškarca iz Kotoribe. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U petak, 28. ožujka, u Murskom Središću, u Ulici Sitnice, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici izvršili su pretragu doma i drugih prostora, koje koristi 29-godišnjak. Prije početka pretrage muškarac je dobrovoljno predao tri PVC paketa s rezanim duhanom domaće proizvodnje, ukupne težine 427 grama. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Policijska uprava međimurska izvijestila je također kako su tijekom proteklog vikenda, u noći s 28. na 29. ožujka (petak/subota) i s 29. na 30. ožujka (subota/nedjelja), policijski službenici Policijske uprave međimurske, u suradnji s komunalnim redarom Grada Čakovca, na više mjesta u gradu Čakovcu na kojima se pojavljuje pijančevanje na javnom mjestu i kršenje članka 95. Obiteljskog zakona proveli pojačanu kontrolu.

Tijekom postupanja utvrđeno je 26 slučajeva kršenja Odluke Grada Čakovca o uređenju i održavanju naselja kojom se zabranjuje pijančevanje na javnim površinama.

Počiniteljima su zbog počinjenih prekršaja izdana pisana upozorenja, a zabilježen je i jedan slučaj kršenja odredbi članka 95. Obiteljskog zakona - boravak u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje.

Komentari