Krali gorivo po benzinskama u Međimurju pa završili u zatvoru

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.12.2013. 08:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 5. prosinca u 00:13 sati zaposlenik benzinske pumpe u Svetom Križu prijavio je krađu goriva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak 5. prosinca oko 00:10 sati u Svetom Križu, na benzinskoj pumpi vlasništvo poduzeća iz Zagreba nepoznati počinitelj u osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka natočio gorivo u vrijednosti od oko 100 kuna, nakon čega se udaljio nepodmirivši račun.

U   00:45 sati istoga dana u Čakovcu, na Južnoj obilaznici četvorica nepoznatih počinitelja sa istim su vozilom došla na benzinsku pumpu poduzeća iz Zagreba, gdje je jedan od njih ukrao bocu alkoholnog pića i pakiranje keksa. Kada su ga zaposlenici primijetili i zatražili da vrati ukradene predmete on i ostala trojica vikali su na zaposlenike i udaljili se bez plaćanja, oštetivši vlasnika za oko 100 kuna.

Nadalje istoga dana oko 1:30 sati ista je grupa nepoznatih počinitelja istim vozilom došla na benzinsku pumpu u Pušćinama, vlasništvo poduzeća iz Zagreba, gdje je vozač u vozilo natočio gorivo u vrijednosti oko 100 kuna nakon čega se pokušao udaljiti bez plaćanja, u čemu je spriječen dolaskom policijskih službenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je sve tri krađe počinio  32-godišnjak iz Svetoga Đurđa koji je i upravljao vozilom, a sa njim su bili i 24, 26 i 29-godišnjak iz Kotoribe.

Oni su uhićeni i uz Optužni prijedlog radi kršenja javnog reda i mira na benzinskoj pumpi u Čakovcu dovedeni Prekršajnom sudu u Čakovcu, gdje su ispitani i određeno im je zadržavanje nakon čega su predani u zatvor u Varaždinu.

Komentari