Na Županijskom sudu u Varaždinu u ponedjeljak je započelo suđenje u slučaju Bazeni. Bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima.

Na samom početku Žetko, Čengić i Kojdić izjasnili su da se ne smatraju krivim ni po jednoj točki optužnice, dok je trećeoptužena Golić Domislović istaknula da se ne smatra krivom za pribavljanje nepripadne materijalne dobiti, dok dok ne osporava optužbe koje se tiče pomaganje u kaznenim djelima.

Sporno u cijelom slučaju je izvlačenje novaca preko studentskih ugovora, a zamjenica ŽDO-a ističe da će u postupku potvrditi optužnicu.

- Dokazat ćemo da su Žetko i Golić Domislović oštetile javnu ustanovi Gradski bazeni Varaždin koristeći svoj položaj i ovlasti. Izvlačile su novac preko studentskih ugovora i zadržavale ga u gotovini. Žetko je tako oštetila državni proračun, a u tome su joj pomagali drugooptuženi Željko Čengić i trećeoptužena Liljana Golić Domislović - ističe zamjenica ŽDO-a.

Obrana tvrdi da Žetko nije imala namjeru da ošteti državni proračun i nije prisvajala nikakav novac za sebe.

Na današnjem ročištu saslušani su petookrivljeni Velimir Mudri i šestookrivljeni Nikola Jozić koji su se nagodili s Državnim odvjetništvom na uvjetne zatvorske kazne.

Jozić je bio zaposlen kao recepcioner, a ističe da su novcem za koji su izdani paragon blokovi bili plaćeni troškovi škole obuke za neplivače i troškovi Vaterpolo kluba Barakude.  Za način plaćanja znali su i Žetko te Čengić, tvrdi Jozić.

- Žetko i Čegić su sigurno su znali kako se plaćaju usluge trenera za školu neplivača jer su ipak imali većinu stvari pod nadzorom. Također novcem su se pokrivali i troškovi namjernica u restoranu - svjedočio je Jozić.

U slučaju Bazeni je zanimljivo da je čak preko 278 studentskih ugovora pribavljeno i tako izvučeno oko 1.300,000 kuna.

- Nije bilo čudno, no kasnije smo u razgovorima shvatili da je mnogo studentskih ugovora pribavljeno. U početku su studenti dobili mješečnu kartu za plivanje, a kasnije su uzimali 10 posto od iznosa na ugovoru - rekao je Jozić.

Kako je porastao broj fiktivnih ugovora čudili su se i Čengić i Kojdić.

- Na sastanku se svi čudili kako to je došlo do povećanja broja studentskih ugovora, ali nitko se nije bunio na to što se oni koriste. Nitko nije mogao znati za što se oni koriste - zaključio je Velimir Mudri.

Suđenje se nastavlja u utorak,a bit će saslušan Božidar Kolarić.

 

 

Komentari

18.05.2015. 16:11h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Siniša Sović