Krenuo peti, ponovljeni postupak protiv Milke Drljače koju se tereti za izvlačnje 2 milijuna kuna iz štedionice

Objavljeno: 28.09.2015. 11:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: I.T.

Nakon što je Vrhovni sud u svibnju ove godine poništio osuđujuću presudu Županijskog suda, u ponedjeljak je krenuo peti, ponovljeni postupak protiv bivše direktorice štedionice Dukat d.o.o, Milke Drljače koju se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Nakon što je u rujnu prošle godine Drljača pred Županijskim sudom u Varaždinu osuđena je na četiri godine zatvora zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Vrhovni sud je u svibnju ove godine ukinuo presudu Županijskog suda zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka jer postoji proturječje između izreka i razloga presude. Vrhovni sud istaknuo je tako da je presuda nije jasna. Predmet je tako vraćen ponovo Županijskom sudu.

U ponedjeljak je krenula javna rasprava u petom ponovljenom postupku protiv Milke Drljače. Nju se tereti da je kao direktorica i vlasnica društva Dukat s pokojnim Ladislavom Bakšajem sebi i poznanicima pribavila nepripadnu materijalnu dobit veću od 2,02 milijuna kuna. Naime, stavlja joj se na teret da je od 1996. do svibnja 2001. godine, kada je otvoren stečajni postupak, prijateljima i poznanicima otpisivala je kredite i isplaćivala depozitna sredstva te tako pribavila nepripadnu materijalnu korist. Također u vrijeme kad je račun tvrtke bio blokiran deponirana sredstva isplaćivala je preko blagajne.

Ponovo se Drljača izjasnila da se ne osjeća krivom.

- Ne smatram se krivom - rekla je Milka Drljača.

Njezina obrana smatra da zbog promjena kaznenog zakona do dana podnošanja optužnice je nastupila zastara i da ne postoji pravni kontinuitet.

-Moja klijentica nije povrijedila ni jedan materijalni zakon i također ne postoji šteta za tvrku- rekao je Drljačin branitelj.

Optužba se pak ne slaže s tim i namjerava ponovo dokazati krivnju za sva djela koja joj se stavljaju na teret.

U nastavku postupka ispitat će sanacijski upravitelj Dukata Stanko Makar, a obrana je predložila dopunsko financijsko vještačenje na okolnost nepostojanja štete i nepostojanje imovinsko - pravnog zahtjeva u iznosu od 3,256.400 kuna.

Komentari