Kristijan Igrec ponovo na optuženičkog klupi za izvlačanje novca iz Pekarni Ivanec

Objavljeno: 12.02.2015. 14:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Sin varaždinskih poduzetnika Stjepana i Anice Igrec ponovo se našao na optuženičkoj klupi, a sudi mu se na Županijskom sudu u Varaždinu za izvlačnje za nešto manje od pola milijuna kuna iz propalih Pekarni Ivanec.

Ponovno ga se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju,a na teret mu se stavlja da je kao prokurist Pekarni Ivanec uzimao kratkoročne pozajmice od 478.095 kuna koje je potpisivao sam sa sobom bez namjere da ih vrati. Vratio je samo 47.500 kuna, a ostalim iznosom stekao je protupravnu imovinsku korist.

- Nisam kriv – rekao je u srijedu na varaždinskom Županijskom sudu Igrec. U nastavku suđenja će se dokazi te nalaz financijskog vještaka i saslušati njegova majka Anica Igrec, a sljedeća rasprava zakazana je za 23. veljače.

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je oslobađajuću presudu u slučaju Pekarni Ivanec za Kristijana Igreca koju je Županijski sud u Varaždinu donio u veljači prošle godine, dok je potvrdio okrivljujuću presudu za njegovu majku Anicu. Njoj je izrečena zatvorska kazna u od tri godine te je trebala 609,000 kuna. Kristijan je tada je oslobođen s objašnjenjem da je kao prokurist uzimao pozajmice, ali ne za sebe već za majku i to po njenom nalogu.

Komentari