Krivotvorenjem računa za varaždinsku tvrku izvukli 7,4 milijuna kuna

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 12.02.2015. 11:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Varaždina  i 55-godišnjakom iz Koprivnice zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se sumnja, 55-godišnjak je kao direktor poduzeća sa sjedištem na koprivničkom području, u dogovoru i na poticaj 43-godišnjeg predsjednika uprave društva iz Varaždina, tijekom poslovne suradnje temeljem sklopljenog ugovora o međusobnoj trgovačkoj i poslovnoj suradnji, oštetio poduzeće čije je interese kao direktor bio dužan štititi i to na način da je platio krivotvorene račune za administrativne usluge, odnosno račune sa neistinitim podacima o vrijednosti i cijeni odrađenog posla koji su poduzeću ispostavljeni od strane društva u Varaždinu.

Navedena su plaćanja izvršena raznim kompenzacijama čime je poduzeće iz Koprivnice u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2013. godine oštećeno za iznos od oko 7.400,000 kuna, a društvo iz Varaždina pribavilo protupravnu imovinsku korist, odnosno u navedenom iznosu u ime kompenzacija nije izvršilo dužna plaćanja prema koprivničkom poduzeću.

Protiv obojice muškaraca će se Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 43-godišnjaka i za kazneno djelo krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Komentari