Krivotvorio i prodavao lažne robne marke

Objavljeno: 18.03.2011. 12:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem u čijem je osobnom vozilu krajem prošle godine, pronađena veća količina različitih odjevnih predmeta svjetski poznatih modnih marki.

Za njega je policija utvrdila da se bez prijavljenog obrta ili registrirane tvrtke za trgovinu, bavi preprodajom odjeće sa oznakama renomiranih brandova iz modne industrije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oduzeto mu je devedesetak takvih odjevnih predmeta za koje je naknadno, uz pomoć ovlaštenih zastupnika za prodaju tih modnih marki u Hrvatskoj utvrđeno da su krivotvorine.

Obzirom na postojanost osnovane sumnje da je 39-godišnji muškarac tu odjeću sa istaknutim oznakama poznatih proizvođača prodavao unatoč spoznaji da se ne radi o originalnim proizvodima, protiv njega će se Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti kaznena prijava zbog Povreda prava iz prijavljenog ili zaštićenog izuma, Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, te Povreda prava industrijskog vlasništva i neovlaštena uporaba tuđe tvrtke.

Komentari