Krvava obiteljska svađa u Družbincu: Otac (60) napao sina (34) nožem

Objavljeno: 01.01.2013. 19:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Krvava obiteljska svađa u Družbincu kraj Varaždina. Miroslav Š. (60) bez ikakvog povoda napao je svog sina Romea Š. (34) preklopnim nožem i zadao mu nekoliko ubodnih rana u predjelu prsa. Veću tragediju uspjela je Nadica Š., koja je svom suprugu, koji je bio pod utjecajem alkohola, uspjela izbiti nož iz ruke i odvesti svog sina na sigurno te pozvati policiju i Hitnu pomoć. Romeo Š. bio je pri svjesti kad ga je Hitna pomoć prevezla u Opću bolnicu Varaždin.

Obračun između oca i sina dogodio se na Novu godinu oko 17 sati. Miroslav Š. je taj dan otišao u posjetu nepokretnoj majci u obližnje selo i vratio se pijan. Kod kuće su bili supruga Nadica i sin Romeo i ništa nije upućivalo da bi moglo doći do tragedije.

- Suprug je bio pijan ali nije izazivao svađu. Otišla sam u šupu po drva i odjednom čula sina kako zapomaže i viče da ga je otac ubo nožem. Dotrčala sam u kuću i vidjela sina na podu i supruga kako drži krvavi preklopni nož iznad njega. Izbila sam mu nož iz ruku i pomogla sinu da pobjegne van - priča Nadica Š.

- Sin je sjeo vani na stepenice i držao se za prsa iz kojih je curila krv. Tada je suprug krenuo van za njim. Pitao me gdje je Romeo jer ga mora zaklati. Pitala sam ga zašto i samo je nešto promrmljao. Srećom, zaklonila sam mu pogled i nije vidio sina na stepenicama pa se vratio u kuću - dodaje.

U međuvremenu je uspjela nazvati policiju i Hitnu pomoć. Kad je stigla policija, Miroslav je pokušao pobjeći kroz stražnji ulaz no policajci su ga ipak sustigli. Hitna pomoć ozlijeđenom je Romeo pružila liječničku pomoć te ja zatim prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegovo zdravstveno stanje nije poznato.

To inače nije prvi slučaj obiteljskog nasila u toj obitelji. Otac napadač proveo je nekolio godina u zatvoru zbog nasilja prema supruzi, sinu i kćeri. Supruga Nadica ističe da bi nasilan postao pod utjecajem alkohola.

- Govorila sam mu da prestane piti jer onda nije normalan ali nije me želio slušati. Doma nismo držali alkohol, ali bi uvijek pronašao način da se dočepa nekog vina i napije - ističe supruga. 

Komentari