Kudelić: Teško stradala djevojka vrlo dobro se oporavlja

Objavljeno: 10.10.2014. 15:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Prije tri mjeseca pijani vozač u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu automobilom je naletio na dvije prijateljice, od kojih je jedan prošla s teškim ozljedama glave. Anđelin život tada je visio o niti, no djevojka se trenutno vrlo dobro oporavlja...

Prijateljice Anamarija Maruševec (15) i Anđela Vulama (15) zauvijek će pamtiti 12. srpanj i pješački prijelaz u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu. Tog je dana ove godine na tom mjestu na njih službenim vozilom naletio Nenad Kovačević “Rus”, kojem je nakon nesreće izmjereno čak 3, 18 promila. Djevojke su hitno prevezene u Opću bolnicu Varaždin, a teže je ozlijeđena Anđela Vulama koja je hitno operirana. Posljedice nesreće osjeća i danas.
Oporavak traje

- Kći je na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama i njen oporavak još traje - rekao je Anđelko Vulama, otac teško ozlijeđene Anđele.

Zamjenik sanacijskog upravitelja Opće bolnice Varaždin, neurokirurg Nenad Kudelić ističe da Anđelin opravak ide u dobrom smjeru.

-Mlada djevojka stigla je u vrlo teškom stanju i po hitnom postupku je operirana. Kod takvih slučajeva ako se unutar četiri sata ne počne s liječenjem smrtnost iznosi 80 posto. Također, vrlo je visok postotak osoba koji nakon operacije imaju gubitak pamćenja, no djevojka se vrlo dobro oporavlja - istaknuo je Nenad Kudelić.

Nenad Kovačević trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, a Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv njega zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

- Optužnicom ga se tereti upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, preko 2,70 promila alkohola u krvi, uslijed čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu pa zbog te alkoholiziranosti nije pravodobno uočio dvije 15-godišnje pješakinje koje su prelazile kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu već ih je vozilom udario, uslijed čega je jedna od pješakinja zadobila osobito teške, a druga teške ozljede glave - priopćilo je Odvjetništvo.

Riječ je o osobi koja je konstantno kršila prometne propise. Naime, Kovačević je više puta počinio prekršaje iz domene sigurnosti u prometu, od kojih su neki počinjeni pod utjecajem alkohola iako mu je zabranjeno upravljanje vozilima B kategorije te se protiv njega vodi postupak odbijanja alkotestiranja. Odlučeno je tako da ga se u istražnom zatvoru zadrži do kraja postupka.

Komentari