javlja policija

Kupio auto preko firme, pa ga preprodao i novac stavio sebi u džep

Objavljeno: 24.10.2022. 11:05

Zadnja izmjena: 24.10.2022. 11:05

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevara i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

  • Kako se sumnja, on je kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva, dana 5. lipnja 2019. godine, sklopio u ime trgovačkog društva pravni posao – ugovor o kupoprodaji vozila s drugim trgovačkim društvom, za iznos od 94 000 kuna, za što je od strane oštećenog trgovačkog društva izdan račun s dospijećem na dan 5. srpnja 2019. godine.
  • Vozilo je preuzeo dana 6. lipnja iste godine, a kao sredstvo osiguranja plaćanja oštećenom je poduzeću predao bjanko zadužnicu ovjerenu kod javnog bilježnika te istu potpisao kao jamac platac, iako je znao da će dugovanja po istom pravnom poslu na dan dospijeća biti nenaplativa i s računa osobe kao jamca platca i s računa njegovog trgovačkog društva.
  • Naime, u trenutku potpisivanja sporne zadužnice, već je prethodno dogovorio prodaju trgovačkog društva te je isto već dana 6. lipnja 2019. godine pravno preneseno na drugu osobu, dok je vozilo zadržao za sebe.
  • Također je vozilo oglasio na oglasnim stranicama i isto prodao trećoj osobi, jednako tako za iznos od 94000 kuna. Preuzeti gotov novac od te kupoprodaje je zadržao za sebe, dok je kupcu, u svojstvu direktora trgovačkog društva izdao nevjerodostojni račun, iako u to vrijeme više nije bio odgovorna osoba društva, niti je mogao izdati račun kao vjerodostojnu ispravu.
  • Protiv njega će se podnijeti posebno izvješće spomenutom Državnom odvjetništvu, za navedena kaznena djela.

Komentari