Kvar semafora jedan od razloga prometne nesreće s ozlijeđenim djetetom (danas nije bio jedini)

Objavljeno: 20.10.2015. 18:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: FOTO: Siniša Sović

Kako smo jutros izvijestili, na križanju Koprivničke i Ulice Ruđera Boškovića u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete kojeg je majka vozila u vrtić. Jedan od razloga je i taj što na tom potezu nije radio semafor...

>> FOTO: U prometnoj nesreći na Banfici ozlijeđeno dijete

Rano ujutro jedan od naših čitatelja nam se javio i kazao kako ne radi semafor na raskrižju Koprivničke i Ulice Ruđera Boškovića.

- Kada sam išao na posao primijetio sam da semafor ne radi i odmah mi se počelo vrtjeti po glavi što ako se sada nešto dogodi - rekao je naš čitatelj.

Nekoliko trenutaka nakon njegovog poziva, baš na tom raskrižju dogodio se sudar između dva vozila. Vozačica Peugeota ušla u raskrižje iz pravca Ulice Ruđera Boškovića. Potom je u njen automobil bočno udarilo osobno vozilo „Smart“ koje se kretalo Koprivničkom ulicom iz pravca Kauflanda. Nakon udarca, Peugeot je odbačen i zbio se prednjim krajem vozila u stup sa semaforima. U nesreći ozlijeđeno dijete, a nastala je velika materijalna šteta na vozilima.

Policiji je također deset minuta prije nesreće dojavljeno da semafor ne radi, a kako doznajemo pokvarila se elektronika semafora kojoj smeta vlažnost zraka.

Kasnije je došlo do kvara na semaforima na križanju Preradovićeve i Kukuljevićeve ulice te Hallerove Aleje i Ulice Ratimira Hercega.

Srećom kvarovi su na sva tri raskrižja ubrzo otklonjeni jer nerado se sjećamo jutarnje scena, ali i scena pri kraju svibnja ove godine kada su se na križanju Zagrebačke i Supilove dogodile čak tri prometne nesreće u tjedan dana.

Tada je nadležnoj tvrtki trebalo nešto više od tjedan dana da popravi semafor, no ovaj put kvarovi su brzo sanirani, a za sve je prema našim saznanjima odgovorna vlaga. Postavlja se pitanje mogu li se kućišta bolje izolirati...

Komentari