Lažni inspektori okrali muškarca i ozlijedili ga pri bijegu

Objavljeno: 09.07.2014. 14:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave varaždinske dogodilo se nekoliko krađa.

Jučer, 8. srpnja oko 12 sati u Podrutama dvojica nepoznatih muškaraca drsko su okrala 78-godišnjaka.

Naime, navedeni su došli do kuće oštećenog muškarca te mu, predstavivši se kao djelatnici inspekcije, rekli da moraju pregledati unutrašnjost kuće. Nakon što ih je pustio u kuću, jedan od počinitelja pronašao je novčanik oštećenog te otuđio novac. U namjeri što bržeg izlaska iz kuće, navedeni je u prolazu zakačio ramenom oštećenog koji je pao i udario po drvenom okviru vrata, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Policijski službenici provode intenzivne mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Također jučer, 8. srpnja u prijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj otuđio zlatni nakit iz kuće u Varaždinskoj ulici u Sudovčini, vlasništvo 38-godišnjakinje. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana u jutarnjim satima, u ulici Ladanjskih rudara u Ladanju Donjem, nepoznati je počinitelj iz kuće vlasništvo 56-godišnjaka, otuđio zlatni nakit i novac. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 8. srpnja oko 8:30 sati u ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu, nepoznati je počinitelj kroz otvoreni prozor dostavnog vozila, otuđio torbicu s novčanikom, osobnim i bankovnim dokumentima, novcem i mobitelom, vlasništvo 30-godišnjaka. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom protekla dvadeset i četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su dva prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Ljublju Kalničkom i Varaždinu.

Komentari