Lažni prodavač telefonskih usluga olakšao Maruševčane za 340 tisuća kuna

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.07.2012. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su ovih dana kaznenu prijavu telekomunikacijskog operatera sa sjedištem u Zagrebu protiv nepoznate muške osobe, radi sumnje da je počinila kazneno djelo Prijevare, teške 340 tisuća kuna.

Naime, nepoznati je muškarac tijekom ožujka ove godine došao u obiteljsku kuću u Maruševcu, te se predstavio domaćinima kao zaposlenik jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu i prodavatelj usluga spomenutog telekomunikacijskog operatera.

Ponudio je 51-godišnjoj vlasnici kuće, potpisivanje ugovora na njezinu postojeću liniju uz pretplatu. No, prilikom sklapanja ugovora, uzeo je SIM karticu, te sa iste iščitao ključne podatke koji su kasnije iskorišteni za kreiranje drugih SIM kartica sa istim podacima.

Takve „klonirane“ kartice, naknadno su korištene u telekomunikacijskim mrežama u Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu, pri čemu je napravljen telekomunikacijski promet u iznosu od oko 340.000 kuna.

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

Komentari