Lažnim nakitom prevarili 72-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 08.02.2013. 16:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: ilustracija

U četvrtak, 7. veljače, u Varaždinu je prijevarom za nekoliko tisuća kuna oštećena 72-godišnjakinja, izvijestila je varaždinska policija.

Oko 11:45 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu, 72-godišnjoj ženi pristupio je nepoznati muškarac i započeo razgovor s njom. U jednom se trenutku sagnuo i s tla podigao ženski nakit žućkaste boje, te je obavijestio da su oni zajedno nalaznici tog predmeta.

U tom im je trenutku pristupio drugi nepoznati muškarac, koji se predstavio kao stručna osoba i obavijestio ih da se radi o vrlo vrijednom zlatnom nakitu, čija se vrijednost procjenjuje na više tisuća kuna.

Nakon toga je muškarac koji se predstavio kao stručna osoba, nagovorio 72-godišnjakinju da za iznos od nekoliko tisuća kuna (manji od "stvarne" vrijednosti) otkupi pronađeni predmet od njega, što je ona i učinila. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Varaždinska policija stoga skreće pozornost građanima da ne nasjedaju na ovakve i slične trikove, kako ne bi postali žrtvama varalica. Ukoliko se netko od građana nađe u opisanoj situaciji, PU varaždinska savjetuje da odmah obavijeste policiju na broj 192, te da pokušaju zapamtiti što više detalja o takvim osobama, kao i registarskim oznakama vozila kojima se služe.

Komentari