Lažno se predstavila te ukrala novac i bankovnu karticu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.11.2013. 10:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U srijedu, 6. studenoga u vremenu od 14:30 do 15 sati, u Savskoj Vesi, u Ulici Josipa Bajkovca, nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica javnog zdravstva došla je do kuće 71-godišnjaka i ponudila mu mjerenje tlaka i masažu, izvijestila je PU međimurska.

Muškarac ju je pustio u kuću, a ona je tijekom tretmana iskoristila njegovu nepažnju i ukrala mu domaći novac i bankovnu karticu. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Za ženskom osobom policija intenzivno traga, te će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Stariji građani posebno su osjetljiva skupina stanovništva kada su u pitanju ovakvi oblici krađa i prijevara i nerijetko postaju žrtve raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovu naivnost i usamljenost da bi im oduzeli novac ili druge vrijedne predmete.

Stoga policija koristi ovaj slučaj da još jednom upozori sve građane, posebno one starije životne dobi da ne nasjedaju na ovakve i slične priče i da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe bilo da one nude nekakvu uslugu, traže pomoć ili nude na prodaju robu i da ne daju podatke o sebi i svojoj rodbini.

Kod ovakvih ili sličnih sumnjivih ponašanja građani trebaju obavijestiti policiju na telefonski broj 192.

Komentari