Lepoglavčanima kaznena prijava zbog izgladnjivanja i mučenja mladog dobermana

Objavljeno: 13.12.2015. 15:25

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:26

Foto: Udruga Spas

U varaždinskom Skloništu za napuštene i zlostavljane životinje već dva tjedna traje borba za život jednogodišnjeg dobermana kojeg su nemilosrdni vlasnici u lepoglavskom kraju zanemarivali, izgladnjivali i mučenjem na lancu doveli do ruba uginuća...

Kako doznajemo od Gordane Lacko, predsjednice Udruge Spas, spomenuti pas oduzet je vlasnicima od strane veterinara koji su ga primijetili prilikom terenskog rada u Lepoglavi.

- Pas je neprekidno držan na lancu, a zbog zanemarivanja i izgladnjivanja patio je od upale tankog i debelog crijeva, upale želuca, te povišenog šećera. Dovezen je u sklonište potpuno apatičan, bez volje za život, bez grama mišićnog tkiva. No, pomogli su mu naši veterinari i stručnjaci Bioinstituta u Čakovcu i polako je počeo jesti – naglasila je Lacko.

Dodala je kako nesretni doberman ima pet obroka dnevno te da jede posebnu – doniranu hranu iz Njemačke.

- Uz tešku pothranjenost otkriveno je i da ima izranjavanu kožu. Protiv njegovih vlasnika bit će podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu čim se plate troškovi liječenja i utvrde sve činjenice – ističe Lacko.

Inače, volonteri i zaposlenici varaždinskog Skloništa za napuštene i zlostavljane životinje pozivaju sve građane da dekicama ili hranom uljepšaju blagdane njihovim štićenicima.

Komentari