dopali šaka policiji

Dvojica Bugara 'napala' bankomate na području nekoliko županija i pokrali 100-ak tisuća kuna

Objavljeno: 22.11.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 22.11.2017. 12:00

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima više policijskih uprava - uključujući i varaždinsku - provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Policija ih sumnjiči da su od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području nekoliko policijskih uprava, korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca napali bankomate više novčarskih ustanova. Na ovaj način oštetili su novčarske ustanove i ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 kuna. 

U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te je pronađeno i oduzeto više od 12.000 eura, predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela (alat, bankovne i druge kartice i sl.). Prema dosad utvrđenome spomenuta dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe. Obojica će tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentari