Lopovi po Međimurju krali posuđe, stabla, bicikle, motorne pile...

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.04.2014. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska izvijestila je o više krađa koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području Međimurske županije.

Tijekom noći s 30. na 31. ožujka u Sivici, u Ulici Inkejevica, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću vlasništvo muškaraca iz Gornjeg Kraljevca i ukrao razno posuđe. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 20. do 29. ožujka, u šumskom predjelu zvanom "Za grmljom", u blizini mjesta Frkanovec, nepoznati počinitelj je iz šume vlasništvo muškarca iz Frkanovca ukrao već porušena stabla bukve i bagrema, ukupne drvne mase oko 15 m³. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U ponedjeljak, 31. ožujka, Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ženske osobe iz Čakovca da joj je u petak, 28. ožujka, u vremenu od 21 do 22 sati u Čakovcu, u Strossmayerovoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao ženski bicikl. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 29. do 31. ožujka u Donjoj Dubravi, u Murskoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključane garaže ukrao motornu pilu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo krađe, u nedjelju, 16. ožujka u vremenu od 9 do 12:30 sati, u Čakovcu, u Ulici Aleksandra Schulteissa, iz kojim se koristi jedna udruga počinilo dijete s područja Međimurske županije. On je ukrao nekoliko para tenisica i torbicu u kojoj su se nalazili ključevi osobnog automobila u vlasništvu članice udruge. Potom je ukradenim ključem otključao automobil i iz njega ukrao mobitel, novčanik sa osobnim dokumentima i uređaj za navigaciju. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a prema počinitelju će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska policija izvijestila je i da su Policijski službenici Policijske uprave međimurske 27. i 28. ožujka (četvrtak i petak) proveli operativnu akciju "Tehnička ispravnost vozila i istek valjanosti prometne dozvole".

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 63 prekršaja, od čega 14 prekršaja tehničke neispravnosti, 8 prekršaja neregistriranog vozila te 41 ostali prekršaj.

Komentari