Lopovi u Međimurju ukrali bicikle, nakit i ogrjevno drvo

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.10.2013. 14:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Međimurska je policija izvijestila o nekoliko krađa koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području PU međimurske.

U četvrtak, 17. listopada u vremenu od 6:30 do 14:05 sati, u Donjem Mihaljevcu, u Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u drvenu šupu, odakle je ukrao dva bicikla.

Istog je dana, u vremenu od 7:10 do 8:50 sati, u Macincu, u Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ukrao razni nakit.

Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu krađe iz šume kojom gospodare Hrvatske šume, a iz koje je vidljivo da je u razdoblju od 30. rujna do 7. listopada ove godine, u šumi zvanoj "Škarje" u bizini naselja Držimurec, nepoznati počinitelj porušio i ukrao ukupno 9,36 m³ ogrjevnog drva, te pilanskih trupaca hrasta lužnjaka i graba.

Materijalna šteta u svakom se od ovih slučajeva procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je troje djece s područja Međimurske županije počinilo kazneno djelo krađe.

Oni su u razdoblju od 1. do 12. listopada, u poljskom predjelu zvanom "Kuršanski lug", u blizini mjesta Pušćine s njive pobrali i ukrali oko 3,5 tone kukuruza, vlasništvo ženske osobe iz Pušćina. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Prema počinitelju će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari