Lubrežanin nedozvoljeno posjedovao bombu, pušku i streljivo

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.06.2014. 20:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg pretražili su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu kuću vlasništvo 50-godišnjaka, te pronašli jednu ručnu bombu, pušku domaće izrade, te nekoliko komada raznog streljiva.

Protiv 50-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

PU varaždinska skreće pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta "Manje oružja – manje tragedija", mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju.

Napominju da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo.

Također, u Policijsku postaju Varaždin pristupila je 68-godišnja žena, te prijavila da je u srijedu, 18. lipnja izgubila novčanik s novcem, te osobnim i bankovnim dokumentima. Naknadno je nepoznati počinitelj pomoću otuđenih bankovnih kartica i pronađenih PIN brojeva, s tekućeg računa na bankomatu podigao novac. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Komentari