izvijestila pu varaždinska

LUDBREG Mladi vozač u auto sjeo 'napušen', slijedi mu paprena kazna

Objavljeno: 10.01.2022. 10:04

Zadnja izmjena: 10.01.2022. 10:31

U nedjelju, 9. siječnja u 1.15 sati u Selniku, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao mladić starosti 22 godine.

Prilikom postupanja dragovoljno je policijskim službenicima predao prozirnu PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije za koju je utvrđeno da se radi o 0,8 grama droge marihuane. Nadzorom je vozač testiran na droge, kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na THC. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog ne obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Isti je priveden u prostorije Policijske postaje Ludbreg, te je nakon kriminalističkog istraživanja protiv okrivljenog podnijeti Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kojim mu prijeti novčana kazna do 20.000 kuna i kazna zatvora do 60 dana.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv okrivljenog podnijeti je Prekršajni nalog, kojim je predviđena novčana kazna do 20.000 kuna, 60 dana zatvora, 12 prekršajnih negativnih bodova

Komentari