iz PU varaždinske

LUDBREG Građanin policiji dragovoljno predao manji arsenal oružja

Objavljeno: 03.01.2020. 12:20

Zadnja izmjena: 03.01.2020. 12:23

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg danas su preuzeli od jednog građanina oružje koje je dragovoljno predao, stoji u priopćenju PU varaždinske.

Tako su preuzete dvije strojnice M-56, dvije automatske puške M-70, jedna poluautomatska puška M-59/66, spremnici za puške strojnice, bajunete, tromblonski nastavak za pušku, protuavionsko streljivo i preko 700 komada streljiva za automatsku pušku.

Iz PU varaždinske ujedno podsjećaju da akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivaju građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji. - Napominjemo da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave. - poručuju iz PU varaždinske.

Komentari