Gnjusno, nemoralno

Ludbreg: Prijetio mu, tukao ga, tjerao da pije i zaključavao u hotelske sobe, a sve s ovim ciljem...

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela...
Objavljeno: 21.03.2024. 18:24

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 09:29

Foto: Freepik: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenih kaznenih djela iznude i protupravnog oduzimanja slobode.

Kako navodi DORH, okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da je od 7. do 22. listopada 2023., u mjestu kraj Ludbrega, nakon što je sa 49-godišnjakom dogovorio da će unajmiti dio njegove kuće za stanovanje, zatražio od njega da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom uzdržavanju u njegovu korist tako da sve svoje nekretnine, pokretnine i novac na računima prenese na njega. Kada je 49-godišnjak to odbio, okrivljenik mu je uputio ozbiljne prijetnje i bio fizički nasilan prema njemu pri čemu mu je nanio tjelesne ozljede (prijelom dva rebra) te ga prisiljavao da pije veće količine alkoholnih pića. 

Oštećeni 49-godišnjak je zbog svega navedenog i u strahu za svoj život, potpisao i ovjerio ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim okrivljeniku, nakon svoje smrti, daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnine, novac i potraživanja (ukupna vrijednost od najmanje 120.000,00 eura). Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da mu je potom oduzeo novčanik, bankovne kartice, osobnu iskaznicu i mobilni telefon, kao i da ga je držao više dana zaključanog u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretje te ga prisiljavao na ispijanje alkoholnih pića.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari