jučer u ludbregu

Rotvajleri pobjegli vlasniku iz dvorišta i na popularnoj ludbreškoj šetnici tjerali strah u kosti prolaznicima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.05.2020. 09:48

Zadnja izmjena: 21.05.2020. 09:53

Foto: Privatna arhiva

Jučer navečer su se na popularnoj šetnici u Ludbregu, odnosno na Otoku mladosti prolaznici susreli s dva rotvajlera koji su im utjerali strah u kosti i iako je srećom sve prošlo bez fizičkih posljedica, sudionica događaja ispričala nam je kako će traume ostati zauvijek.

Naime, popričali smo s Ivanom Č. koji je zajedno s mamom u večernjim satima šetala po Otoku mladosti kada su im ususret došla dva rotvajlera bez pratnje vlasnika. - Mi smo stale ko zakopane, a oni su se počeli režati i zaletavati u nas te su nas opkolili. Panika je počela kad smo shvatile da vlasnika nema i da smo same. Znamo da se ne smije trčati i ništa drugo nam nije preostalo nego da stojimo - rekla nam je Ivana i dodala kako je sve skupa trajalo desetak minuta. - Kad sam pogledala te ogromne krvoločne životinje, stvarno sam misla da mi je to zadnje - ispričala nam je Ivana koja kaže da je nakon toga pozvala policiju pošto su psi otišli dalje gdje je bilo još šetača i prolaznika. Inače, kako doznajemo, ovo nije bio jedini slučaj koji se dogodio jučer, a za naš portal progovorila je i gospođa iz Ludbrega koja je prošle godine također imala negativna iskustva s istim psima.

- To je bilo na jesen i ja sam šetala sa svojim psom u Kućanu tamo gdje i žive s vlasnikom. Oni su bili pušteni i srećom, naišao je jedan gospodin koji je malo bolje oštro nastupio prema njema - rekla nam je gospođa.

''Sve ćemo napraviti da se to više ne desi''

Za komentar smo pitali i Mirka Herenčića iz Kućana Ludbreškog čija je obitelj vlasnik pasa. - Sve što mogu u ovom trenutku je ispričati se. Tata je išao u gorice i nije zatvorio vrata za sobom. Ja razumijem da su se ljudi uplašili, ali to su trenirani psi koji ne napadaju ako nisu doma - rekao nam je Mirko i dodao kako su već platili kaznu, a pse će poslati i na promatranje. Ipak, priznaje da ovo nije prvi slučaj da su psi pobjegli. - Učinit ćemo sve da se to više ne desi. Ponavljam, kaznu samo platili, psi će ići na promatranje i na sterilizaciju. Mi jesmo krivi, ne mogu se nikako opravdati, ali sigurno nikada nismo pustili namjerno pse van same - poručuje Mirko. 

 

Komentari