Ludbreg: Upravljao automobilom sa skoro dva promila i izazvao prometnu

Objavljeno: 20.10.2015. 10:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Prema dnevnom izvješću Policijske uprave Varaždinska proteklih 24 sata na području Varaždinske županije obilježeno je kriminalnim djelima krađe te prekomjernom konzumacijom alkohola.

Prometna nesreća izazvana alkoholom rezultirala ozljeđenima
Jučer, 19 listopada, oko 22 sata u Frankopanskoj ulici u Ludbregu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 24 – godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg. Zbog prevelike brzine i nepovoljnih uvjeta na kolniku, izgubio je kontrolu nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika udarivši u oglasnu ploču i u drvo. Unesrećenom je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede još nisu okvalificirane.

Krađa pištolja i drva
Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, zbog sumnje da je 11. rujna oko 11.30 sati otuđio pištolj s pripadajućim spremnikom i streljivom iz vikend kuće u Svetom Iliji, u vlasništvu 56-godišnjaka. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo krađe. Uz to, nastavlja se istraga o otkrivanju počinitelja kaznenog djela krađe koji je u razdoblju od 15. Srpnja do 15. Listopada otuđio drvenu rezanu građu iz dvorišta kuće u Kameničkom Vrhovcu, čija se vrijednost procijenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Osim toga, Policijska uprava Varaždinska obavještava građane kako će policijski službenici tijekom 22. i 23. listopada provoditi preventivno – represivnu akciju „Nadzor korištenja sigurnosnih sjedalica“ kako bi se građane upozorilo i educiralo o adekvatnom korištenju dječjih sjedalica i njihovoj sigurnosti i važnosti u prometu.

 

Komentari