Ludbrežanin koji je djeci ukrao maturalac završio u istražnom zatvoru

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 03.11.2015. 17:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje Ludbrežanina Tihomira Kokoleka, vlasnika čakovečke agencije Express Tours zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u produljenom trajanju.

Postoji osnovana sumnja da je od prosinca 2014. do lipnja 2015. godine u Čakovcu, kao vlasnik obrta putničke agencije, sklopio s roditeljima učenika u pet osnovnih škola s područja Međimurja i Ludbrega ugovore o organiziranju maturalnih putovanja i izleta učenika, za što su mu roditelji platili ukupno više od 250.000 kuna. Novac je uzeo i zadržao za sebe, a putovanja uopće nije organizirao.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega.

Dodajmo da je Kokolek od lipnja ove godine bio u bijegu zbog čega je protiv njega raspisana i tjeralica, temeljem koje je 1. studenog uhićen na graničnom prijelazu Otok Virje.

Podsjetimo, ludbreški osnovnoškolci koji su bili žrtva prevare turističke agencije u vlasništvu Kokoleka, na kraju su uspjeli skupiti novac uz pomoć Županije, Grada Ludbrega i poduzetnika te su krajem kolovoza ove godine otišli na trodnevno maturalno putovanje u Biograd na Moru.

Komentari