Ludbrežanki planuo začepljen dimnjak pa ostala bez kisika, vatrogasci je zatekli u šoku

Objavljeno: 14.12.2015. 20:18

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:09

Foto: DVD Ludbreg

Članovi ludbreškog Dobrovoljnog vatrogasnog društva u subotu su oko 22 sata požurili u noćnu intervenciju u Koprivničkoj ulici koja nije bila nimalo uobičajena...

Naime, dojavljeno im je kako je došlo do požara tavana, ali su vatrogasci po izlasku na mjesto događaja utvrdili kako se zapravo radi požaru koji je izbio u začepljenom dimnjaku.

- Na intervenciju je upućeno 9 vatrogasaca s jednim navalnim i zapovjednim vozilom dok su još trojica vatrogasaca ostala u pričuvi. Iako stalno na to upozoravamo, dimnjak u ovoj obiteljskoj kući nije bio održavan i požar je izbio u začepljenom dimovodnom kanalu – naglasio je Jurica Havaić, zapovjednik DVD-a Ludbreg.

Naveo je kako je zahvaljujući pravovremenom dolasku na teren požar brzo saniran i nije nastala materijalna šteta. No, tu intervenciji nije bio kraj.

- Članovi naše postrojbe pružili su prvu pomoć ukućanki koja je neko vrijeme udisala dim i ostala bez kisika. Bila je u stanju šoka te je intervenirala i hitna pomoć – zaključio je Havaić.

Još jedna u nizu uspješnih intervencija ludbreških vatrogasaca koja je ostala zabilježena i na fotografiji, završila je 10 minuta prije ponoći:

Komentari