IZVIJESTILA PU VARAŽDINSKA

Naša policija 'imala posla' s Mađarem i Slovenkom koji su jurili više od 200 na sat

Objavljeno: 12.07.2021. 11:35

Zadnja izmjena: 12.07.2021. 11:39

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Policijski službenici presretačem su na autocesti zaustavili Mađara i Slovenku, a u oba je slučaja njihova brzina vožnje iznosila skoro duplo više od dopuštene.

Ove subote u poslijepodnevnim satima na autocesti A-4, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su automobil kojim je iz smjera Komina u smjeru Brezničkog Huma brzinom od 202 km/h na dionici ceste gdje je brzina ograničena na 130 km/h, upravljao 57-godišnji državljanin Mađarske. Za počinjeni prekršaj izdan mu je obavezni prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Kasnije istog dana također na autocesti, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije PU varaždinske su presretačem zaustavili automobil kojim je brzinom od 219 km/h na dionici ceste gdje je brzina ograničena na 130 km/h, upravljala slovenska državljanka starosti 45 godina. Za počinjeni prekršaj izdan joj je obavezni prekršajni nalog kojim joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 5 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjeseca. Njena brzina kretanja ujedno je bila i najviša utvrđena nepropisna brzina ovog vikenda.

Komentari