U ponedjeljak, 12. kolovoza u 8:50 sati Policijska uprava međimurska obaviještena je od strane građana iz Belice da strani državljani po kućama nude na prodaju posuđe.

Policijski službenici odmah su reagirali i zatekli 41-godišnju mađarsku državljanku za koju je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je po kućama nudila na prodaju više komada kuhinjskog posuđa.

O tome je obaviještena mobilna carinska jedinica koja je preuzela daljnji postupak i protiv mađarske državljanke pokrenula prekršajni postupak radi prekršaja iz Zakona o trgovini.

S obzirom da je u zadnje vrijeme zabilježeno više ovakvih slučajeva policija poziva građane da obavijeste policiju o svakom slučaju prodaje po kućama, jer se uz kršenje Zakona o trgovini može raditi i o namjeri krađa po kućama od strane takvih osoba.

Policija također moli građane da, ukoliko su u mogućnosti, zabilježe registarske oznake vozila kojima se te osobe koriste i obrate pozornost na njihov izgled kako bi ih mogli dobro opisati policijskim službenicima i eventualno prepoznati ukoliko bi to bilo potrebno.

Komentari

13.08.2013. 10:46h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija