općinski sud

Varaždinka ide u zatvor jer nije platila dug za alimentaciju od 46.000 kuna

Objavljeno: 28.01.2023. 19:58

Zadnja izmjena: 28.01.2023. 20:22

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Prema odluci na stranicama Općinskog suda, majci iz Varaždina opozvana je godina dana uvjetnog zatvora te ju je sud bez odgode odlučio poslati iza rešetaka jer za dvoje djece nije platila alimentaciju u ukupnom iznosu od 46.000 kuna.

Naime, kako prenosi portal Danica.hr, Sud joj je dvije godine u više navrata produžavao rok za ispunjenje obveze, ali ona to do danas nije učinila. Ona se tijekom ročišta branila kako ne može platiti dug za alimentaciju jer je nezaposlena.

- Bila sam tri dana u Njemačkoj i pokušala tamo pronaći posao, međutim ni tamo nisam uspjela pronaći posao. Plan mi je sad da se zaposlim u Hrvatskoj te da od tih prihoda podmirim dug. Živim s majkom te se uzdržavam od njezine mirovine koja iznosi 2.400 kuna - branila se majka.

Nadalje prenosi kako majka kaže kako se povremeno bavi nadničarenjem u okolnom susjedstvu, međutim za taj rad najčešće dobije nadnicu u hrani. Sud joj ipak nije želio još jednom popustiti pa će ovaj put morati odslužiti kaznu.

- Majka je u dobi od 45 godina, potpuno je radno sposobna i nema nikakvih dokaza o postojanju okolnosti koje bi ju spriječile da ispuni svoju obvezu, a obvezu naknade štete u navedenom iznosu nije ispunila niti u minimalnom dijelu - naglašava sud u rješenju o opozivu uvjetne presude.

Komentari