nepravomoćna presuda

Majka koja je prije dvije godine ubila bebu u Klenovniku osuđena na dvije godine zatvora

Objavljeno: 10.11.2021. 19:01

Zadnja izmjena: 10.11.2021. 19:04

Foto: Arhiva

U veljači 2019. godine policija je prilikom pretrage kuće u blizini Klenovnika pronašla mrtvo novorođenče, za čije je ubojstvo majka osuđena na dvije godine zatvora.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u mjestu Dubravec 15. i 16. veljače 2019. godine. Novorođenče je umrlo uslijed pothlađivanja, a 28-godišnja majka je mrtvo tijelo ostavila u obiteljskoj kući ispod kreveta.

Kako stoji u presudi koju je donio Općinski sud u Varaždinu u svibnju ove godine, majka ubijenog dijeteta osuđena je na dvije godine zatvora, od čega jedna godina bezuvjetno, a jedna godina uvjetno uz rok kušnje od tri godine. Majka je rodila živo dijete u kupaonici, zatim je djevojčici prerezala pupčanu vrpcu te je zamotala u ručnike i odnijela u svoju sobu. Tamo je tako umotano dijete pristinula na prsa te legla na krevet i tako ga ostavila. 

Kako nadalje stoji u presudi, Sud je ustvrdio da je majka pritom znala da će tako ostavljeno dijete umrijeti. Novorođenče je umrlo uslijed pothlađivanja, a majka je mrtvo tijelo stavila u vreću za smeće i u kutiju, koju je gurnula ispod kreveta. Sud je također ustvrdio da je majka tada bila u stanju snažnog duševnog poremećaja prilagodbe uslijed trudnoće i rođenja djeteta. 

Majci je također izrečena i sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv te presude te predlaže da se okrivljenica strože kazni.

Komentari