Majka zapalila stan i pokušala ubiti petogodišnjeg sina dok je spavao

Objavljeno: 24.06.2011. 10:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda istražni zahtjev protiv 27-godišnjakinje iz sela nedaleko od Čakovca, koju se sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva petogodišnjeg sina.

U namjeri da ga usmrti, u četvrtak, 16. lipnja oko 3 sata upaljačem je izazvala požar na više mjesta u stanu.

Vatra se počela munjevito širiti, a kad je dječaku počela gorjeti kosa, podigla ga je iz ležaja i iznijela iz stana. Kako doznajemo, dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede na glavi i rukama. Trenutačno je na liječenju u bolnici u Zagrebu, a majka je u pritvoru.

U priopćenju DORH-a navodi se da je protiv nje predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage utjecanjem na svjedoke, opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela i posebno teških okolnosti djela. Policijska uprava međimurska o tom događaju nije izvijestila javnost s obrazloženjem da žele zaštititi identitet maloljetnika. Njegov otac na odsluženju je zatvorske kazne zbog financijskih malverzacija.

Osumnjičena je 1. ožujka ove godine prijavila lažno razbojništvo u kafiću u kojem radi kao konobarica. Policiji je ispričala da su je u ranim jutarnjim satima napala dvojica muškaraca maskirana fantomkama.

Ubrzo je utvrđeno da je sve izmislila s namjerom da zadrži 2000 kuna dnevnog utrška i pokrije dugove. Sama si je nanijela lakše ozljede kako bi priča djelovala uvjerljivije.

Komentari