Maloljetni biciklist teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Kotoribi

Objavljeno: 12.08.2014. 07:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Dragutin Kliček

U petak, 8. kolovoza oko 16:10 sati u Kotoribi u Ulici Alojzije Stepinca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je se maloljetni vozač bicikla, sa prostora ispred crkve uključivao u promet a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom, zbog čega je biciklom udario u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnjak iz Kotoribe.

Nakon udara biciklist se prevrnuo i pao na kolnik.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu, ozlijeđeni vozač bicikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su nepropisna i neprilagođena brzina u dvije prometne nesreće, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag u jednoj prometnoj nesreći, te ostale greške također u jednoj prometnoj nesreći, izvjestila je PU međimurska.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod jednog sudionika prometne nesreće, u količini od 1,91 g/kg, a utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom u Podturnu.

Komentari