Maloljetnička banda iz crkve ukrala nekoliko desetaka tisuća kn

Objavljeno: 08.02.2012. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija Cropix

Varaždinska policija pronašla je maloljetničku bandu koja je pažljivo organizirala i sprovela krađu novca iz župnog dvora crkve na ludbreškom području. Klinci starosti od 14 do 16 godina iz crkve su ukrali čak nekoliko desetaka tisuća kuna!

Utvrđeno je da su maloljetnici starosti 14 i 15 godina prvi put su provalili u župni dvor na ludbreškom području u periodu od 23. do 26. prosinca kada su ukrali novac iz sefa, a glavninu plijena ukrali su u noći sa 26. na 27. prosinca prošle godine kada su još jednom provalili u župni dvor te otuđili vreće s novcem.

U izvršenju djela pomagali su im i 16-godišnjak, koji im je dao savjete kako ući u zgradu župnog dvora, te još jedan 15-godišnjak koji je ukradeni novac, iako je znao da je ukraden, spremio u svojoj sobi, a za što je dobio dio novca za uslugu.

Maloljetni banditi ukradeni su novac, a radi se o nekoliko desetaka tisuća kuna, međusobno podijelili i u nešto više od mjesec dana u potpunosti potrošili.

Protiv četvorice maloljetnika podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež. Maloljetnici stari 14, 15 i 16 godina prijavljeni su za tešku krađu, a 15-godišnjak za prikrivanje kaznenog djela.

FOTO: Ilustracija, Željko Hajdinjak / CROPIX

Komentari