izvijestila pu varaždinska

Maloljetnik hara Cesticom - na meti mu starije žene, automobili, a provalio i u prostorije kluba

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2019. 13:40

Zadnja izmjena: 06.09.2019. 13:47

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjim maloljetnikom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela

.Kako se sumnja, on je 3. rujna u Cestici, okrao 58-godišnjakinju, kojoj je za vrijeme vožnje biciklom, prišao s leđa na biciklu i iz košarice ukrao torbicu s novčanikom, novcem, dokumentima i mobitelom. Istog dana oko 18 sati u Donjem Vratnu, pokrao je 79-godišnju ženu, strgnuvši joj s vrata zlatni lančić. Također se sumnja da je 24. kolovoza u 11.30 sati u Babincu, okrao 66-godišnjakinju kojoj je za vrijeme vožnje biciklom, iz košarice otuđio novčanik s novcem.

Nadalje, 29. lipnja ispred trgovine u ulici Ruđera Boškovića je, kako se sumnja, otuđio bicikl u vlasništvu 67-godišnjakinje. Tijekom noći 6./7. kolovoza 2019. godine je prema sumnji, provalio u zamrzivač u sklopu kioska u Marčanu i otuđio razne vrste sladoleda te isto ponovio tijekom noći 13./14 kolovoza. Sumnja se također da je 11. kolovoza u Strmcu Podravskom, provalio u osobno vozilo u vlasništvu 39-godišnjaka i otuđio ribički štap, a  14. kolovoza također u Strmcu Podravskom, u osobno vozilo u vlasništvu 31-godišnjaka, iz kojeg nije ništa otuđio. Isto se sumnja da je u vremenu od 9. do 12. kolovoza provalio u metalni kontejner u Gornjem Vratnu na odlagalištu komunalnog otpada, iz kojeg nije ništa otuđio, a dana 5. kolovoza u prostorije nogometnog kluba u Virje Otoku, iz kojih je otuđio prijenosno računalo, kopačke, štucne i drugu sportsku opremu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 15-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari