Maloljetnik mu uplatio 1,200 kuna za Iphone 5 i na kraju ostao bez novca

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 25.09.2015. 11:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: ilustracija

Ponovo smo svjedoci prevare preko internet oglasnika. Ovaj put nasanjkan je 17-godišnjak koji je nepoznatom počnitelju uplatio novac za mobitel, no Iphone 5 mu nije stigao.

Maloljetnik je 1. rujna ove godine na internet oglasniku vidio oglas u kojem na prodaju se nudi mobitel Iphone 5 za iznos od 1,200 kuna. S prodavateljem je stupio u kontakt putem maila i dogovorio da će prodavatelj poslati poštom mobitel, nakon čega mu je 17-godišnjak uplatio novac na račun, a mobitel nije dobio. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Stoga upozoravamo građane da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. S obzirom da se radi o prijevari građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, no ukoliko je šteta manja od 1,000 kuna kazneni je progon protiv otkrivenog počinitelja prepušten oštećenom. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i vlasnika, odnosno administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje - ističu iz PU varaždinske.

Komentari