Marihuanu i heroin preprodavali i u Varaždinskoj županiji

Piše: VM/eVaraždin

Objavljeno: 20.12.2013. 12:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 22 hrvatskih državljana starosti od 21 do 48 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruživanja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osnovano se sumnja da su dvoje od njih, 36-godišnjak i 24-godišnjak, od studenoga 2011. do prosinca 2013. godine, u Puli u zajedničko djelovanje povezali sedamnaest okrivljenika s ciljem kontinuirane nabave, krijumčarenja, skladištenja i preprodaje većih količina heroina i marihuane na području Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Varaždinske županije. Drogu su nabavljali, plaćali i dopremali na tajne lokacije gdje su ju zatim miješali, vagali i pakirali u količinama od pet, dvadeset, pedeset i sto grama. Potom su drogu osobno prodavali i distribuirali ostalim okrivljenicima radi daljnje prodaje.

Osim navedenog, osnovano se sumnja da je jedan od okrivljenika, od rujna 2013. godine do 17. prosinca 2013., u Puli u zajedničko djelovanje povezao šestoricu okrivljenika radi nabave, krijumčarenja, skladištenja, prepakiranja i preprodaje heroina na području Istarske i Primorsko-goranske županije. Jedan od njih, 43-godišnji muškarac nabavljao je, skladištio i pakirao heroin koji je potom prodavao i osobnoga ga, radi daljnje prodaje, predavao ostalim okrivljenicima.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio određivanje istražnog zatvora protiv šesnaest okrivljenika.

Komentari