Matavuljev odvjetnik: Stojan ne poriče krivnju i duboko se kaje

Objavljeno: 28.10.2014. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu u ponedjeljak je održano pripremno ročište glumcu varaždinskog HNK Stojanu Matavulju kojeg se tereti za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubila Dolores Lambaša...

Optužnicom ga se tereti ga da je u listopadu prošle godine pod utjecajem alkohola 0,66 promila alkohola u krvi, upravljao automobilom na autocesti A3 te zbog neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja pa je 23. listopada 2013. u 6.30 sati prednjim desnim krajem udario u vozilo ispred sebe. Pri udaru, oba vozila sletjela su na travnatu površinu s desne strane kolnika. Dolores je ispala iz vozila i pretrpjela teške ozlijede od kojih je istog dana i preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

-Moj klijent ne poriče krivnju i duboku se kaje, ali želimo dokazati da alkohol, umor i neprilagođena nisu uzroci nesreće, već je riječ o specifičnim okolnostima - rekao je Matavuljev odvjetnik, Zoran Mataić.

Matavulj bi za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret mogao dobiti od tri do 12 godina zatvora. Prvo ročište na Općinskom sudu Slavonskom Brodu je 19. studenog.

Komentari