Bliski prijatelj Josipa Katalenića glavni osumnjičeni

Objavljeno: 28.01.2011. 16:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Facebook

Jedan od napadača na mladića iz Vukanovca, koji je u četvrtak ujutro preminuo zbog ozljeda zadobivenih u tučnjavi u narodnjačkom klubu Guru u Čakovcu, je i Varaždinac Matija Marčec (26), poznatiji kao osobni vozač, tjelohranitelj, maser i trener međimurskoj pjevača Josipa Katalenića. Marčec je od prije poznat policiji kao počinitelj više od 30 prekršajnih i kaznenih djela od kojih je većina vezana uz nasilno ponašanje.

Marčec je sredinom 2009. godine sa Katalenićem gostovao u nekoliko nastavaka showbizz emisije Red Carpet gdje je predstavljen kao Katalenićev bliski prijatelj i osobni trener te jedan od ljudi zaslužnih za to da se Katalenić "u samo šest godina iz zakržljalog 18-godišnjaka pretvorio u razvijenog muškarca".

Trojici nasilnika određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati

Podsjetimo, međimurska policija sumnjiči Marčeca i još dvojicu mladića, Brunu Hančića (22) i Denija Pikla (22) da su u noći sa srijede na četvrtak u noćnom baru Guru u Čakovcu nanijeli teške tjelesne ozljede Tomislavu Pergaru (22) iz Vukanovca zbog kojih je nekoliko sati kasnije i preminuo u Županijskoj bolnici Čakovec.

Svoj trojici istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Do tragedije došlo zbog djevojke

Okolnosti događaja još nisu do kraja rasvijetljene. Do tučnjave je navodno došlo zbog jedne djevojke, inače konobarice u jednom kafiću u Murskom Središću. Pergar je bio u društvu dugogodišnjeg prijatelja Roberta V., a prema riječima očevidaca obojica su bili u alkoholiziranom stanju. Pergarov prijatelj Robert je dosađivao spomenutoj djevojci i bio agresivan prema njoj pa je ona u pomoć pozvala mlađeg brata koji je također bio prisutan.

Došlo je do naguravanja i tada su se navodno u "gužvu" uključili redovni gosti Gurua Marčec i Hančić te DJ Deni Pikl. Pergar je u tom trenutku još stajao sa strane no kada su Marčec, Hančić i Pikl napali njegovog prijatelja pokušao ga je obraniti udarivši pritom Marčeca.

Marčec je "poludio" i počeo žestoko udarati Pergara koji je bio u alkoholiziranom stanju i nije se mogao braniti. Trojica nasilnika zatim su izvukli Pergara ispred noćnog bara i nastavili ga tući rukama i nogama po cijelom tijelu. Kad se Pergar onesvijestio i pao u komu, Marčec i Hančić pobjegli su s mjesta događaja.

Pergarov prijatelj u bijegu skrivio prometnu nesreću

Pobjegao je i Pergarov prijatelj Robert koji je pritom automobilom na parkiralištu oštetio jedan automobil. Samo nekoliko minuta kasnije zaustavila ga je patrola PU međimurske i utvrdila da automobilom upravlja pod utjecajem 2,67 promila alkohola i to u vrijeme kad mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima.

U međuvremenu, pred Guru je, na poziv jedne djevojke, došlo vozilo Hitne medicinske pomoći. Liječnici su utvrdili da je Pergar bez svijesti i da mu srce ne kuca te je na mjestu događaja uspješno reanimiran i prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec.

Tamo je Pergaru srce tijekom noći još dva puta prestalo kucati ali je uspješno reanimiran. Nešto prije 9 sati u četvrtak podlegao je ozljedama i preminuo. Nakon obdukcije utvrđeno je da je uzrok smrti šok zbog unutarnjeg krvarenja.



Komentari