Gnjusan zločin

Međimurac i Varaždinac jastukom ugušili Matulina i uzeli mu oko 4.000 kuna

Objavljeno: 25.01.2016. 14:28

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 00:21

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje 26-godišnjaka iz Donje Dubrave i 34-godišnjeg I.Č iz Varaždina te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su usmrtili Jožefa Matulina (74) iz Donjeg Dubrave.

>>ŠOKANTNO: 34-godišnji Varaždinac jedan od ubojica Jožefa Matulina iz Donje Dubrave

Postoji osnovana sumnja da su oni u noći 17./18. siječnja 2016. provalili u obiteljsku kuću Jožefa Matulina u Donjoj Dubravi i pretraživali prostorije u cilju da pronađu novac.

U spavaćoj sobi zatekli su Matulina koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati, no kako se on probudio i pružio im otpor. Potom je 26-godišnjak sjeo na njega i vezao mu ruke vezicom, električnim žicama i remenjem dok ga je 34-godišnjak iz Varaždina držao za noge.

Budući da se Matulin i dalje opirao, osnovano se sumnja da mu je 26-godišnjak stavio jastuk na lice i pritiskao sve dok se nije prestao micati, a I.Č mu je vezao noge i ruke trakom te mu stavio povez preko očiju.

26-godišnjak je kod Matulina pronašao kod 500 eura i 200 kuna koje su mu uzeli, a Matulin je preminuo uslijed njihovih radnji.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv 26-godišnjaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i ponavljanja kaznenih djela te protiv 34-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari