Međimurec predao policiji cijeli arsenal oružja

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.01.2015. 17:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

U Prelogu je policijskim službenicima Policijske postaje Prelog u ponedjeljak pristupila osoba s područja Međimurske županije te im dragovoljno predala poluautomatsku pušku, strojnicu, ručnu bombu, razno puščano i  pištoljsko streljivo, kao i više praznih spremnika za automatske puške i strojnice.

Sukladno odredbama članka 97. Zakona o oružju osobi je izdana potvrda za predano oružje te je ono potom pohranjeno u prostorijama Policijske uprave međimurske.

- Još uvijek je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja  svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva policiji, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje, streljivo i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - ističu iz PU međimurske.

Komentari