U srijedu, 7. kolovoza oko 22:40 sati, Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana da se u naselju Sitnice čuo pucanj iz oružja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak iz Sitnica u svom dvorištu opalio jedan metak iz pištolja koji mu je dala 48-godišnjakinja iz Sitnica. Pištolj s nekoliko komada streljiva pronađen je u njenom dvorištu.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici pretražili su dom i druge prostorije te osobni automobil koji koristi ženska osoba. Prije početka pretrage ženska osoba dragovoljno je predala nekoliko desetaka komada streljiva za pištolj, dok pretragom nisu pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Protiv 48-godišnjakinje podnijet će se kaznena prijava zbog kaznenog djela "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, a protiv 20-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog zbog "neovlaštenog  pucanja iz vatrenog oružja", Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Komentari

09.08.2013. 19:28h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija