Međimurje: 65-godišnjak s 2,03 promila izazvao prometnu nesreću

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.02.2014. 16:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Prema izvješću međimurske policije, tijekom proteklog vikenda u Međimurju su evidentirane ukupno 3 prometne nesreće, od čega 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena, te 2 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su nepropisna i neprilagođena brzina – 2 prometne nesreće, nepropisna vožnja unatrag – 1 prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod sudionika prometne nesreće koja se dogodila u Dragoslavcu, gdje je pod utjecajem alkohola u količini od 2,03 g/kg bio 65-godišnji vozač osobnog automobila iz Dragoslavca.

U nedjelju, 9. veljače oko 16:55 sati, u Dragoslavcu se dogodila prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 65-godišnjak iz Dragoslavca, pod utjecajem alkohola u količini od 2,03 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar).

Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i u zanošenju djelomično prešao na prometu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je vozilom udario u osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 30-godišnjakinja iz Petrinje. Nakon udara 65-godišnjak je vozilom sišao van kolnika i udario u zemljanu kosinu cestovnog jarka, pri čemu je ozlijeđen, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozlijede s mogućom prekvalifikacijom u teške tjelesne ozlijede. Protiv njega će se podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec tijekom noći s 8. na 9. veljače u vremenu od 21 do 5 sati proveli su operativnu akciju "Alkohol".

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 12 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to iznad 0,50 do 1,00 g/kg - 4 prekršaja, iznad 1,00 do 1,50 g/kg - 7 prekršaja, iznad 1,50 g/kg - 1 prekršaj, te 5 ostalih prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola, u količini od 1,55 g/kg, utvrđena je u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Vratišinca, koji je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Komentari