Međimurje: Lopovi ukrali bušilicu, sjekire, pilu i tanjur za kotlovinu

Objavljeno: 16.06.2014. 18:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Policijska uprava međimurska izvijestila je o krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Međimurja.

Tijekom noći s 12. na 13. lipnja u poljskom predjelu zvanom "Grabanice", između naselja Nedelišće i Dunjkovec, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću vlasništvo muškarca iz Dunjkovca, gdje je ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao. Potom je provalio u spremište vikend kuće i ukrao bušilicu vrijednosti više stotina kuna. Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 12. na 13. lipnja, u šumskom predjelu zvanom "Hrastinka", između naselja Pretetinec i Slakovec, nepoznati počinitelj provalio je u objekt vlasništvo udruge iz Pretetinca, ali ništa nije ukrao. Potom je provalio u spremište objekta gdje je ukrao sjekire, pilu i tanjur za kotlovinu. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnjak iz Donje Dubrave, počinio tri kaznena djela "teške krađe".

Naime, 24. srpnja 2011. u vremenu od ponoći do 7:50 sati u Kotoribi, u Murskoj ulici, on je provalio u ugostiteljski objekt, te ukrao novac i alkoholna pića. Potom je provalio i u nekoliko aparata za igru odakle je također ukrao novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 4. na 5. siječnja ove godine u Kotoribi, u Ulici kralja Tomislava, provalio je u skladište ugostiteljskog objekta, odakle je ukrao novčanik sa novcem. Potom je također provalio i u aparat za igru, ali ništa nije ukrao. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Također, 8. veljače ove godine u vremenu od ponoći do 7:50 sati, u Kotoribi, u Murskoj ulici, provalio je u ugostiteljski objekt i ukrao razna alkoholna pića u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnjak iz Kotoribe počinio kazneno djelo "krađe", tijekom noći s 19. na 20. travnja ove godine, u Ulici Alojzija Stepinca u Kotoribi, gdje je iz nezaključane pomoćne prostorije ukrao ribolovne štapove i pripadajuće role. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska policija izvijestila je i o prometnim nesrećama koje su se tijekom proteklog vikenda dogodile na prometnicama Međimurske županije. Ukupno se dogodilo devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, te sedam prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. Greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su: nepropisna i neprilagođena brzina (1 prometna nesreća), nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag (2 prometne nesreće) te ostale greške (6 prometnih nesreća).

Prisutnost alkohola utvrđena je kod pet sudionika prometnih nesreća, a najveća je, u koncentraciji od 3,03 g/kg, utvrđena kod 32-godišnjeg vozača bicikla, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom u Nedelišću.

Komentari