Međimurje: Mladić priznao ubojstvo svog bratića

Objavljeno: 29.04.2011. 10:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Međimurska policija riješila je slučaj ubojstva koje se na Uskrsni ponedjeljak dogodilo na cesti između Podturena i Ferketinca.

Krim istragom utvrđeno da je Marija Čemeriku (31) iz Palinovca s više uboda nožem ubio njegov bratić Dejan Čemerika (21), a motiv ubojstva bilo je koristoljublje. Ubojica je priznao zločin i u petak poslijepodne bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.

Dejan Čemerika (21) volio je kockati, a s obzirom da nije imao dovoljno novca za svoj hobi, često je novac posuđivao od svog bratića Marija Čemerike (31) koji je radio u Austriji. Mario mu je u više navrata posudio veće količine novca u kunama i eurima dok se dug nije popeo na iznos od oko 100 tisuća kuna, pa je od njega zatražio da mu počne vraćati novac.

U ponedjeljak je Dejan putem SMS poruka dogovorio susret sa svojim bratićem na napuštenom poljoprivrednom zemljištu na cesti između međimurskih mjesta Podturen i Ferketinec. Na sastanak je donio kuhinjski nož dužine 23 centimetra i čim je Mario Čemerika svojim Mercedesom austrijskih registarskih oznaka došao do mjesta susreta, napao ga je nožem. Iako ga je ubojica nekoliko puta ubo nožem, Mario je uspio izaći iz automobila i zadati mu nekoliko udaraca. No, nije se uspio obraniti i od zadobivenih rana je preminuo.

Na mjesto događaja ubrzo su, temeljem dojave građana, stigli policijski službenici PU međimurske koji su pronašli mrtvo tijelo Marija Čemerike i u blizini teško ozlijeđenog Dejana Čemeriku koji je zadobio potres mozga. Dejan je policijskim službenicima, prije nego li je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, ispričao da su njega i njegovog bratića napala tri muškarca no to se kasnije pokazalo kao laž.

Policijski službenici su na mjestu događaja uspjeli pronaći skriveni kuhinjski nož kojim je počinjeno ubojstvo i krim istragom utvrdili da je Mario u više navrata posuđivao novac Dejanu i da je nekoliko dana prije ubojstva od njega zatražio da mu novac vrati. Uslijedilo je policijsko ispitivanje u sklopu kojeg su ubojici prezentirani dokazi protiv njega i on se pod snagom tih dokaza slomio i priznao zločin. U petak poslijepodne bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.


Komentari